Friday, January 25, 2013

JANGAN BERSEDIH WAHAI KAWAN KU .....Bismillahirrahmanirrahim.
In the name of Allah the most gracious the most merciful


Petang ni teringat nak sms Wan nak tanya perkembangan anaknya Amsyar yang baru dimasukkan ke IJN. Hati ni tertanya-tanya dan berharap agar semua dalam keadaan baik dan sihat hendaknya.
SMS yang dibalas Wan macam ni : "Wsalam.. Blk ptg semlm.. Amsyar sihat.. Tp kena buat follow up lg sbb injab dia bocor......Jun ni ada follow up lagi kat IJN...tak tau lagi boleh buat pembedahan ke tidak disebabkan injab bocor. Doc kata kalau buat pun pembedahan mungkin tidak berjaya ..." 
Aduhhh. runtuh rasa jantung aku bila baca SMS beliau.. Macamanalah perasaan Wan ketika menerima berita ni dari Doktor. Apa-apa pun Allah lagi maha mengetahui dan penentu segalanya. Kita sebagai hanbanya mampu merancang dan penentuannya adalah dariNya. Semoga segala kekusutan terlerai dan Wan dapat menghadapi segala dugaan dengan tabah, Itu aje yang dapat aku katakan padanya.

Ni nukilan untuk tatapan dan renungan Wan Noraini :

Jangan sedih bila Allah tak bagi apa yang kita minta. Kadang-kadang Allah tak bagi kerana Allah tahu kita tak layak dengan apa yang kita minta. 
Tapi bukan Allah tak bagi terus. Allah nak bagi yang lebih baik untuk kita.

Semua perkara yang berlaku dulu ada hikmahnya, tak kira la ia berkenaan apa sekali pun. Yakinlah bahawa Allah akan beri sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita impikan dulu.

INSYAA ALLAH


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails